torsdag 12 november 2015

Virkad basker med halsvärmare

Och ännu mer virkade mössor



Virkad basker



Det står virkad mössa i mönstret men nog sjutton är det en basker. Mönstret finns gratis på garnstudios hemsida här. Tog det rekommenderade garnet, dock tycker storasyster att den kliar lite. Men som min mamma brukar säga: Vill man vara fin får man lida pin. Detta sas oftast när man satt med spolar i håret i badkaret och den kalla vätskan från "hemmanent" rann ner på ryggen. Och med det sagt känner jag mig som hundra år gammal.


Blissful Blossom

Detta är också en mössa (fast en basker) från Garnstudio. Mönster finns här. Storasyster hittade Tilda Glitter från Svarta fåret och ville ha en mössa i detta garn. Virkade med 3,5 istället för nål nr 5 som mönstret var gjort för och fick prova mig fram i slutet för att få rätt storlek.  Denna kliar inte och Storasyster är nöjd.


Storebror fick två enfärgade mössor med samma mönster från Panduro som jag gjort tidigare. Garn åkte med i matkassen på Ica, den orange är typ självlysande och kommer tjäna in massor med tid åt hans mor som hittar honom snabbt i pulkabacken. Den randiga HV71-mössan är från Järbo och gratismönster laddas ner här. Den heter Virkad mössa på en kväll, och såna projekt måste man ta emellan de som tar lång tid. Mycket enkelt att välja garn i favorit-lagets färger.



Ännu en Mössa från Panduro. Denna gång i Tilda-garn. Möjligheterna är oändliga.

3 kommentarer:

  1. Hej - jeg ville gerne benytte et foto af den blå mössa (november 2015) til et indlæg som jeg skal skrive for det danske blad 'Hendes Verden' Jeg skriver länka til din blog, selvfølgelig. Er det i orden med dig?
    Mange hilsner Astrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Vad roligt, det går jättebra. Tack för du kikade in. :)
      E

      Radera
    2. Fint, tak for hjælpen og for hurtigt svar : - )

      Radera